در این مقاله قصد داریم شما را با ویژگی شرکت های دانش بنیان بیشتر آشنا کنیم، تا به ضرورت وجود چنین شرکت‌ هایی در کشور پی ببریم. ویژگی شرکت های دانش بنیان را می ‌توان از تعریف های گوناگونی که برای آن ها انجام می گیرد، شناسایی کرد. تعریف شرکت های دانش بنیان از طرف نهادها و سازمان های مختلف در داخل کشور صورت می گیرد.
از اصلی ترین تعریف هایی که برای این نوع موئسسات می ‌توان در نظر گرفته این است که در آیین ‌نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ‌ها و مؤسسات دانش بنیان اشاره کرد:
کمپانی، موسسه ای که با رویکرد توسعه اقتصاد دانش بنیان و با هدف هم افزایی علم و ثروت در زمینه فناوری، به تحقیق و توسعه پرداخته است و نتیجه های بدست آمده از تحقیقات و ایده های خلاقانه را با برنامه‌ ریزی دقیق به اجرا در می آورند.
مزیت های شرکت دانش بنیان و قابلیت هایی که به واسطه دانش بنیان بودن در اختیار این نوع موئسسات قرار می گیرد، از اصلی ترین خصوصیات آنها هم محسوب می ‌شود. برای ارائه تعریف کامل از شرکت دانش بنیان می بایست اول تعریف محصولات دانش بنیان را تعیین کرد.

محصولات دانش بنیان
همه ی موئسساتی که به عنوان یک کمپانی دانش بنیان کار می کنند، اقدام به تولید و گسترش کالاها و خدماتی می ‌کنند که به عنوان محصولات دانش بنیان یاد می شوند.  کالاهای دانش بنیان شامل همه ی خدمات و محصولاتی می باشد که در کمپانی های ذکر شده تولید می گردند. محصولات دانش بنیان از ترکیب ایده های خلاقانه و فناوری بدست می آیند.
شرکت دانش بنیان با ساخت سامانه پیامک به اسم فرا پیامک یک محصول دانش بنیان را وارد بازار کرد.
همه ی محصولات دانش بنیان در یازده حوزه تولید و معرفی می گردند:
الکترونیک و کنترل
اپتیک و فوتونیک
فناوری زیستی
مواد پیشرفته
فناوری نانو
تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی
انرژی های نو
فناوری اطلاعات و نرم افزار
داروهای مهندسی پزشکی
انرژی های نو
هوا فضا
محصولات پیشرفته دیگر قسمت

شرکت های دانش بنیان چه مزیت هایی دارند:
بعد از ثبت یک موئسسه دانش‌ بنیان، این دسته از کارها به علت همسویی ماهیت آن ها با توسعه و استقلال اقصادی کشور، از طریق نهادهای گوناگونی مورد حمایت قرار می گیرند.
ولی قسمت دیگری از مزیت های کمپانی های دانش بنیان که احتمالا توجه کم تری به آن شده است، خصوصیات این مدل از کسب و کار نوپا است که در اصلی برای خود آن ها و برای صنایعی که در آن فعال هستند، مزیت های مهمی به شمار می رود.
ظاهر شدن ایده های خلاقانه
ایده های خلاقانه مقدمه‌ ی آغاز نوآوری و کار آفرینی می باشند.
خاصیت شرکت های دانش بنیان عرضه ایده های تازه به کسب و کار هستند.
این شرکت ها با بهره گیری از پتانسیل دانش موجود، سهم مهمی در ایجاد ایده های نو و تجاری کردن آن ها دارند.
سامانه پیامکی فرا پیامک در نوع خود ایده های خلاقانه‌ ی زیادی داشت که تا پیش از وارد شدن آن به بازار، خیلی از آن ها در این حوزه وجود نداشت.
مثل ایده ‌ی پنل نمایندگی پیامک که پیش از آن در هیچ سیستم پیامکی نبود.
تجاری کردن ایده های خلاقانه
ایده های تازه عرضه شده، به خودی خود، ارزش افزوده‌ای برای بازار و اقتصاد در پی ندارند.
تجاری سازی این ایده ها به معنی به کارگیری درست منابع موجود برای منتقل کردن دانش بدست آمده و ایده‌ی ارائه شده به یک فعالیت اقتصادی هستند.
یکی از مزیت های کمپانی های دانش بنیان، تجاری سازی این ایده ها با مدیریت فرصت ها و تهدیدهای پیش رو است.
رقابت پذیری در کسب و کار
رقابت پذیری یک کسب و کار به توانایی ایجاد سهم در بازار، حفظ بازار و استفاده ‌ی درست از منابع اقتصادی و انسانی موجود برای توسعه ی بازار می باشد.
موئسساتی که توان به وجود آمدن ارزش بیشتری نسبت به رقبا دارند و نسبت به تغییرات و خواست بازار منعطف تر هستند، حتماً رقابت پذیرتر می باشند.
در نهایت کمپانی های دانش بنیان با قابلیت های ویژه خود در استفاده از دانش و نوآوری در فناوری های روز، در زمره‌ ی کسب و کارهای رقابت پذیر قرار دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *