راه اندازی کسب و کار جدید ویژه شرکت های تعاونی دانش بنیان
شروع گام به گام یک کسب و کار
گام اول: داشتن یک ایده جدید
گام دوم: تهیه طرح تجاری
گام سوم: فرآیند ثبت و ایجاد یک شرکت تعاونی دانش بنیان
گام چهارم: ارائه طرح برای بررسی کارشناسی و تصویب به کار گروه مستقر در بانک توسعه تعاون برای تامین منابع مالی
گام پنجم: آغاز عملیات اجرایی طرح (پس از تصویب طرح و اخذ مصوبه)
گام ششم: رشد و توسعه کسب و کار
گام اول: ایده تجاری
ایده تجاری نقطه مرکزی و شالوده یک طرح تجاری است. بدون داشتن یک ایده تجاری مشخص، برنامه تجاری تبدیل به صفحاتی از اعداد و ارقام فاقد جذابیت برای سرمایه گذاران می شود. تجربه نشان داده است طراحان طرح تجاری در ایران به ایده تجاری بهای کمی می دهند و بیشتر بر روی ظاهر طرح تجاری متمرکز می شوند.
گام دوم: تهیه طرح تجاری
طرح تجاری مهمترین مستندی است که شما تهیه خواهید کرد: این طرح گویای این خواهد بود که شما چه کسی هستید. کسب و کار شما را توصیف می کند و نشان خواهد داد که شما چگونه سودآور خواهید بود. یک طرح تجاری که به طور مناسب و استادانه ای جمع بندی شده باشد می تواند اطمینان اعتباردهندگان، سرمایه گذاران و سهام داران را جلب نماید.
طرح تجاری موفق
آیا طرح تجاری شما چیزی است که فقط به صورت رشته ای از افکار پراکنده مغشوش است و هنوز روی کاغذ پیاده نشده است؟ آیا شما قصد دارید مؤسسات اعتباری، سرمایه گذارها و صاحبان سرمایه را متقاعد کنید که طرح تجاری شما قابل اعتماد است و ارزش سرمایه گذاری را دارد؟ طرح تجاری ابزاری مدیریتی برای بیان کلیه رئوس مطالب مهم است. یک طرح تجاری به صورت روشن و دقیق برنامه ای برای رسیدن به اهداف و نحوه تعامل تمام فعالیت ها با اهداف را معرفی می کند و گام های لازم برایرسیدن مرحله به مرحله به اهدافتعیین می شود.
طرح تجاری فقط برای شروع یک فعالیت اقتصادی جدید با کسب اعتبار مالی برای راه اندازی واحد جدید نیست بلکه طرح عملیاتی برای اداره موفق هر شرکت است. طرح تجاری باید جامع و مانع باشد یعنی اینکه علاوه بر جامعیت باید بسیار ساده نیز باشد و از زیاده گویی پرهیز کرد. هر سال باید طرح تجاری تازه ای با توجه به مقتضیات شرایط تدوین کرد.
گام سوم: فرآیند ثبت و ایجاد یک شرکت تعاونی دانش بنیان
در این گام شما آماده می شوید تا برای اجرای طرح خود یک ساختار ایجاد نمایید تا به طرح کسب کار خود وجهه قانونی بخشید که بتوانید از مزایای آن بهره مند شوید. برای اینکه بتوانید از مزایای شرکتهای تعاونی دانش بنیان بهره مند شوید باید مطابق دستورالعمل مربوطه علاوه بر ارائه ایده کسب و کار خود یک شرکت تعاونی دانش بنیان ثبت نمایید.
گام چهارم: ارائه طرح برای بررسی کارشناسی و تصویب به کار گروه مستقر در بانک توسعه تعاون
در این مرحله متقاضیان طرح تجاری خود به همراه مستندات و مدارک از طریق معاونت علمی، بنیاد علمی نخبگان و یا وزارت تعاون به کار گروه ارسال می نمایند. کار گروه پس از ارزیابی دقیق طرح از ابعاد فنی، اقتصادی، مالی و توانمندی مجریان در اجرای طرح برای رد یا قبول آن تصمیم گیری خواهد کرد.
برخی از معیارهای ارائه تسهیلات:
امکان توجیه بازار و فروش واقعی و قابل قبولی را داشته باشد.
دانش فنی و مهارت خاص لازم را در حوزه فعالیت خود داشته باشد.
ویژگی های اخلاقی یک کارآفرین موفق را، نظیر انگیزش بالا، ریسک پذیری، اعتماد به نفس و …. دارا باشد.
یک تیم مدیریت سخت کوش را گرد هم آورد.
توان منابع مالی حداقل (۱۰%) را برای سرمایه گذاری داشته باشد.
حداقل یکی از شرایط اعلامی در اساسنامه شرکت های دانش بنیان را داشته باشند.
نیاز به تسهیلات از ۲۰ میلیارد بیشتر نباشد.
گام پنجم: آغاز اجرای طرح
پس از اخذ مصوبه بانکی و به عبارتی تخصیص منابع مالی مورد نیاز طرح، مجریان باید مطابق منابع مالی تخصیص یافته برای طرح و زمانبندی پیش بینی شده برای اجرای طرح اقدام نمایند. نکات مهمی که مجریان باید در این مرحله رعایت نمایند :
• مدیریت پروژه در این مرحله بسیار حیاتی است زیرا تخصیص بهینه منابع در سرنوشت طرح مؤثر است. هر گونه هزینه های گزاف ادامه اجرای طرح را تهدید می نماید. چون در صورت تاخیر و افزایش قیمت ها قدرت مالی شما برای سرمایه گذاری کاهش می یابد و معمولا” بانک هم برای جبران این کمبود تعهدی نمی پذیرد.
• اگر خودتان تجربه زیادی در این زمینه ندارید حتما” از مشاوره فردی امین برای این مرحله بهره مند شوید.
• همزمان با اجرای طرح به فکر بازاریابی باشید زیرا اگر بهترین محصول را هم تولید نمایید ولی نتوانید آن را بفروشید در بازپرداخت تسهیلات با مشکل مواجه می شوید. پس هنر هر کار آفرین در ایجاد و تصاحب بازار و فروش محصول یا خدمات می باشد.
گام ششم: رشد و توسعه کسب و کار
عملیات روزانه ممکن است قسمت اعظم وقت شما را به خود اختصاص دهد، اما شما به عنوان مالک اصلی کسب و کار، وظیفه مدیریت رشد شرکت را نیز بر عهده دارید. نباید دچار روزمرگی شوید زیرا رقبای شما در کمین هستند و یا سایر خطرات داخلی و خارجی شما را تهدید می کنند. همیشه باید آماده باشید و نوآوری باید جزء لاینفک فعالیت شما باشد. در ادامه برخی از موضوعات و نکاتی که باید در این مرحله به آنها توجه کافی را داشته باشد، آورده شده است:
- دیجی بنیان
- فروردین 23, 1398