دکتر نوبخت در بازدید از پارک علم و فناوری پردیس خبر داد: اختصاص ۷۵ هزار میلیارد تومان بودجه به آموزش و پژوهش کشور/ رشد اعتبار بودجه پارک‌های علمی و فناوری ۷۲ درصد است/ باید از دانشمندان جوان حمایت شود

معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در بودجه سال ۹۸ برای پارک‌های علم و فناوری رشد اعتباری بالغ بر ۷۲ درصد داشته‌ایم.
به گزارش خبرطلایی به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور،‌ دکترمحمد باقر نوبخت، در مراسم بازدید از پارک علم و فناوری که به همراه دکتر سورنا ستاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری از پارک علم و فناوری پردیس صورت گرفت، با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان بخشی از اقتصاد مقاومتی است و باید از جوانانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند حمایت شود، افزود: جایگاه و اثربخشی فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان برهمه مبرهن است و ما باید نیز از نقطه‌ای که می‌توانیم اثربخشی را مضاعف کنیم و از هم‌افزایی برای شتاب دهی به رشد علمی کشور استفاده کنیم.
وی افزود: لایحه بودجه سال ۹۸ فردا از سوی رئیس جمهور به مجلس محترم تقدیم می‌شود. این بودجه که منابع عمومی آن ۴۷۰ هزار میلیارد تومان است بعد از اموری که به رفاه اجتماعی مثل مباحث بازنشستگی و پرداخت‌های حمایتی دولت نسبت به اقشار مورد نظر، بالاترین رقم بودجه کشور که بالغ بر ۷۵ هزارمیلیارد تومان است را به حوزه آموزش و پژوهش اختصاص داده است.
دکترنوبخت گفت: اعتباری که برای پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد در بودجه تخصیص داده‌ایم بالغ بر ۷۲ درصد است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: تلاش ما این است که برخی از پارک‌ها که بنا به ملاحظه ظرفیت کارشان بیشتر از رقمی است که ما در بودجه دیده ایم حمایت‌هایی صورت گیرد.
وی ادامه داد: در جلسه‌ای که با آقای دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری داشتیم با هم توافق کردیم و سازمان برنامه و بودجه اعلام آمادگی کرد که همه فعالیت‌هایی که در این عرصه وجود دارد با وجود همه محدودیت‌ها در سال آینده برای بودجه آن محدودیتی قائل نشویم یا حداقل موانع در این راستا را ببینیم و پیش‌بینی‌های لازم را بکنیم.
دکترنوبخت اظهارکرد: بدون تردید کمکی که در این عرصه به فناوری می‌شود و ما به پارک‌های علم و فناوری می‌پردازیم آثار آن را به صورت مضاعف و چندین برابر در عرصه اقتصادی می‌بینیم و اقتصاد مقاومتی دقیقا برگرفته از میزان فعالیت شرکت‌های دانش بنیانی است.
وی تاکید کرد: بدون تردید باید از دانشمندان جوان حمایت شود و به جای اینکه صرفا تمرکزمان روی بخش‌های سخت افزاری باشد باید به دنبال توسعه این بخش فناوری باشیم.
رئیس‌سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: شما شاهد هستید که در این ۷ سال این دومین تحریم بزرگی است که پس از سال ۹۰ به اقتصاد ایران تحمیل شده، ما باید اقتصادمان را به شدت در برابر تحریم‌ها مقاوم کنیم و آن بخشی که می‌تواند این اقدام را انجام دهد غیر از مسئله برون نگری موضوع دانش بنیانی و مردمی بودن فعالیت‌ها است.
دکترنوبخت گفت: پارک فناوری پردیس نشان می‌دهد که ۱۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری توسط بخش مردمی صورت گرفته است و من به دکتر ستاری و همه کسانی که در پارک علم و فناوری پردیس مشغول فعالیت هستند این اطمینان را می‌دهم که دولت به شدت از آن‌ها حمایت می‌کند.
سال گذشته ۳۰۰ هزار شغل در شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شد
دکتر سورنا ستاری، معاون علمی فناوری ریاست جمهوری نیز در این مراسم با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار شغل در قشر دانشگاهی ایجاد شده است، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم که امسال از رتبه ۱۶ به رتبه ۱۵ در تولید علم ارتقا یابیم.
وی ادامه داد: ما در ابتدای انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو داشتیم که امروز این رقم بیش از ۴ و نیم میلیون است و در واقع ما رشد چند برابری داشته ایم و از طرفی تعداد دانشجویان خارجی ما کاهش یافته یعنی از ۱۰۰ هزار دانشجو در ابتدای انقلاب به حدود ۴۸ هزار دانشجو رسیده‌ایم.
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: در حوزه‌های علمی نیز اتفاقات خوبی رخ داده و ما طی ۱۰ سال گذشته در رتبه ۳۴ در تولید علم به رتبه ۱۶ در دنیا رسیده ایم و احتمالا امسال با یک پله صعود به جایگاه پانزدهم در جهان خواهیم رسید.
دکتر ستاری یادآور شد: البته در بعضی از علوم خاص مثل نانو، سلول‌های بنیادی و بیوتکنولوژی از بسیاری از کشور‌های پیشرفته دنیا پیشی گرفته و در این حوزه پیشتاز هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *