رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: این شرکت برای تحقق برنامه‌های خود در حوزه پژوهش، تقویت مراکز تحقیقاتی بومی را به عنوان یک تصمیم عمده هدفگذاری کرده است.

باقر پورقاسم روز چهارشنبه (28 آذرماه) در آیین بزرگداشت هفته پژوهش گفت: یکی از چالش‌های حوزه پژوهش شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب مربوط به مراکز علمی بومی است که به منظور رفع آن، تقویت مراکز علمی و تحقیقاتی و شرکت‌های دانش بنیان بومی و همچنین اعطای امتیاز در واگذاری پروژه‌ها به آنها را در نظر گرفته‌ایم.
وی افزود: انتظار داریم با این اقدام در دو تا سه سال آینده قطب‌های علمی بومی در استان‌های حوزه فعالیت مناطق نفتخیز جنوب تقویت شود.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تاکید کرد: در این زمینه می‌خواهیم مراکز علمی را به سمت همگرایی دعوت کنیم تا قطب‌های علمی با مشارکت چند مراکز تحقیقاتی و پژوهشی تشکیل شود.
پورقاسم همچنین به چالش‌های درون سازمانی در ارتباط با پروژه‌های پژوهشی اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌های ما طولانی بودن فرآیند تصویب خواهی پروژه‌ها بود که بر اساس رهنمودهای مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ضمن کوتاه شدن زمان این فرآیند، واگذاری پروژه‌های پژوهشی تغییر عمده خواهد داشت.
وی ادامه داد: در این راستا همه اطلاعات مورد نیاز برای تصویب خواهی پروژه‌ها در اختیار مراکز علمی قرار داده خواهد شد.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: از جمله اقدام‌هایی که برای رفع چالش‌های درون سازمانی انجام خواهیم داد تدوین راهبرد تولید نفت بر اساس فناوری جدید، انجام پروژه آینده پژوهشی برای تدوین نقشه راه هر یک از حوزه‌های هشتگانه مناطق نفتخیز جنوب و تهیه بانک اطلاعاتی از توانمندی مراکز علمی تحقیقاتی بومی است.
پورقاسم با بیان این‌که هزینه در بخش پژوهش به عنوان یک سرمایه‌گذاری قلمداد می‌شود گفت: اگر با اجرای پروژه‌های تحقیقاتی ضریب بازیافت مخازن واقع در حوزه مناطق نفتخیز جنوب یک درصد افزایش یابد در نتیجه مقدار نفت قابل برداشت دو میلیارد بشکه افزایش خواهد یافت.
وی افزود: دیدگاه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب توسعه حوزه پژوهش ازدیاد برداشت است و همسو با این هدف از کشورهای موفق الگوبرداری می‌شود.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به دستاورد پروژه‌های پژوهشی گفت: در کشوری مانند نروژ که از کشورهای پیشرو در حوزه فناوری صنایع نفت و گاز است سالانه 95 میلیارد دلار از محل فروش فناوری در حوزه ازدیاد برداشت درآمد کسب می‌کند.
پورقاسم تصریح کرد: این شرکت نیز نیز برای توسعه حوزه پژوهشی ازدیاد برداشت نقشه راه تهیه کرده و چالش‌های پیش رو نیز شناسایی و برای رفع آن برنامه‌ریزی شده است.
وی با ارائه گزارشی از عملکرد فعالیت پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: از سال 1390 تا 1396 مجموع هزینه کرد پروژه‌های پژوهشی این شرکت حدود 470 میلیارد تومان بوده است که این میزان سرمایه‌گذاری منجر به خاتمه 81 پروژه شده و 11 پروژه نیز قابلیت تجاری‌سازی دارند.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب افزود: ساخت توربین سولار سنتار و ساخت مته حفاری و تولید 5 قلم افزایه‌های سیمان حفاری از جمله این پروژه‌هاست که تجاری سازی شده اند.
وی گفت: پیش‌تر در تامین قطعات توربین در مضیقه بودیم، اما خوشبختانه هم اکنون صاحب دانش و فناوری ساخت توربین‌های گازی به طور کامل هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *