به وجود آمدن شرکت های دانش بنیان به منظور تجاری ساختنs ایده ها از اولین کارهای جدی می باشد که برای عملی شدن ایده های جدید به تکنولوژی انجام می شود. در هر صورت این گونه شرکت گامی مثبت به حساب می آیند ولی با این حال برای چنین موسساتی محدودیت هایی را به وجود آورده اند، که باعث جلوگیری چشم انداز ما برای سال های آینده می شود.
شرکت های دانش بنیان نوپا چه تفاوتی با سایر شرکت ها دارند؟
سهولت بیشتری برای شاخص های عمومی آئین نامه تشخیص شرکت ها دانش بنیان به وجود آمده است. شرکت ها می بایست برنامه ای برای تولید و تولید کنندگان در نظر داشته باشند و خدمات باید براساس فهرست کالاها کارگروه باشد و همچنین باید دانش فنی محصولات، خدمات دانش بنیان تولید شده به وسیله ی شرکت، می بایست مبتنی بر کارهای تحقیق و توسعه، ایجاد شوند و یا با منتقل کردن تکنولوژی جذب شده و بومی سازی شده باشد قادر خواهید بود شروع به ثبت نام کنید.
این شرکت ها چه نقشی را دنبال می کنند؟
در اصلی این موسسات واسطه میان ایده و تکنولوژی می باشند که قادرند ایده ها را در مسیر دست یافتن به فناوری هدایت نمایند و بعضی وقتها این شرکت ها هم قادرند ایده خودشان را به فناوری تبدیل سازند.
این که بعضی از علوم ماند علوم انسانی نقشی در این نوع موسسات نمی توانند داشته باشند صحیح است؟
خیر – به دلیل اینکه خیلی از ایده ها سرچشمه آنها از علوم انسانی است و تصور این که این نوع ایده ها می توانند به یک تجارت تبدیل شود دور از دسترس نخواهد بود.
آیا ماهیت این موسسات به طور کلی خصوصی است و داستان حمایت دولت که در این لایحه به آن اشاره شده است، به معنی دخالت دولت در این کمپانی ها نیست؟
شرکت های دولتی و مؤسساتی که بیشتر از ۵۰٪ مالکیت آنها به شرکت های دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی تعلق دارد، مشمول حمایت های این قانون نخواهند بود بنابر این شرکت یک شرکت خصوصی به حساب می آید و نقش حمایتی دولت برای بها دادن به این شرکت ها گفته شده است و نه دخالت در آن مگر اینکه مقداری از شرکت های خصوصی ما موسسات موفقی بودند که امید دارید تا این موسسات موفق باشند؟
در همه ی این موسسات تا 3 سال منحنی اقتصادی زیر در آمد است یعنی هر یک از این موسسات می توانند حداقل سه سال تلاش کنند تا روی پای خود بایستند چنان چه از ده موسسه، حتی چنان چه یک شرکت هم بتواند به تجاری سازی ایده ها برسد ما توانسته ایم به آنچه می بخواهیم برسیم و در آمدی که از آن شرکت نصیب کشور می شود می تواند بسیار زیادتر از هزینه هایی باشد که صرف حمایت از این شرکت شده است.
بنابر این تکلیف آن شرکت های ناموفق چه خواهد بود؟
بر اساس آن چه که در این لایحه قرار داده شده است دولت می بایست آنچه که به این موسسات داده را بخشیده و این شرکت ها قادرند ایده های تازه ای را تجاری کنند و یا از بین بروند ولی هیچ بدهکاری به دولت ندارد تا کسی بوی از این شرکت ها نبرند و هراس به دل آنها جای دهد. و البته این به این معنی نخواهد بود که هر شخصی که تمایل داشت می تواند چنین شرکتی را به وجود آورد و بعد هم هیچی! از قبل همه چیز آنها مورد بررسی قرار می گیرد برای مثال طرح ها و ایده ها و کارایی آن ها ، و پس از آن اجازه ساخت چنین شرکتی صادر می گردد و موقعی حمایت های دولت به آن موسسه بخشیده می شود که مشخص گردد آن شرکت روی پروژه کار کرده است ولی به هر علتی با شکست رو به رو شده است.
- دیجی بنیان
- فروردین 11, 1398