مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ارائه توانمندیها و امکانات آزمایشگاه چاپ سهبعدی به پژوهشگران خبر داد و گفت: دانشجویان و اعضای هیات علمی میتوانند از این خدمات بهره ببرند.
رضا اسدیفرد با اشاره به پیوستن یک آزمایشگاه چاپ زیستی سهبعدی به اعضای شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، بیان کرد: با پیوستن این آزمایشگاه به شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری، این امکان برای دانشجویان و اعضای هیات علمی فراهم شده است که از تسهیلات و تخفیفات ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای انجام پژوهش در زمینه چاپ سه بعدی زیستی این آزمایشگاه استفاده کنند.
وی افزود: با پیوستن این آزمایشگاه به شبکه، امکان بهرهمندی پژوهشگران از خدماتی چون انواع تکنولوژیهای چاپ مکانیکی و نیوماتیک، چاپ مواد ترموپلاستیک با دمای بالا، امکان کراسلینک نوری و طول موج فرابنفش، امکان استفاده زیر هود و اختصاصیسازی دستگاهها و غیره فراهم میشود.
به گفته اسدیفرد، توانمندیها و امکانات این آزمایشگاه چاپ سه بعدی زیستی در پایگاه اینترنتی شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در دسترس پژوهشگران و صنایع قرار گرفته است.
وی همچنین تصریح کرد: با توجه به افزایش روزافزون تعداد افراد حاضر در لیست انتظار عمل پیوند عضو و تعداد بسیار کم افراد اهداکننده عضو در دنیا، تولید بافتهای زنده و قابل پیوند در محیط آزمایشگاهی از چالشهای پیش روی دانشمندان به شمار میرود.
مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری خاطرنشان کرد: هر چند روشهای مهندسی بافت توانستهاند تا حدودی به موفقیتهایی در این مسیر دست پیدا کنند، اما تلاش برای ساخت بافتهایی با هندسه و سلولهایی مشابه بافت بدن همچنان ادامه دارد. روش چاپ سهبعدی زیستی از جمله راه حلهای نوین در این زمینه است که امکان قرارگیری سلول و مواد مختلف را در هندسهای مشابه بافتهای بدن فراهم میکند.
- خانم سزیده
- شهریور 24, 1398