مقدمه

امروز در دنیایی زندگی می کنیم که با تحولات زیادی رو به رو است و مهم ترین سرمایه که امروز از اهمیت بالایی برخوردار فکر انسان و خلاقیت آنها می باشد. به این دلیل اهمیت علم و دانش رو به رو بیشتر می شود. در همچین مواقعی شـکل تازه ای از سـازمان‌هـا لازم اسـت: سـازمان‌ هـایی کـه براساس دانــش شــناخته شده اند و به اصلاح آنها را شرکت ‌های دانش بنیان می نامند و یکی از عوامل مهم برای توسعه اقتصادی در یک کشور به شمار می روند. در اصل این موسسات موتور رشد و توسعه هستند. بنابراین رشد پیدا کردن اینگونه شرکت ها باعث می شود کشـور  ها بـه سـمت اقتصاد پایدار، دانش محور بروند.

اقتصاد دانش بنیان:

شرکت‌ های دانش بنیان و کالا های آن ها باعث به طور حتم جز مهره اصلی اقتصاد مقاومتی به حساب می ‌آیند. در بندهای مختلف سیاست ‌های کلی اقتصاد مقاومتی و هم سیاست‌ های کلی برنامه 6 توسعه ابلاغی مقام معظم رهبری، بر تشکیل اقتصاد دانش بنیان به عنوان راهبردی به سمت حرکت صحیح اقتصاد کشور، مورد تایید قرار گرفته است. در بند دو سیاست‌ های کلی اقتصاد مقاومتی، بر پیشتازی اقتصاد دانش بنیان برای رشد جایگاه جهانی کشور و بیشتر شدن سهم تولید و صادرات کالاهای دانش ‌بنیان و دست یافتن به رتبه اول اقتصاد دانش ‌بنیان در منطقه تاکید شده است.

محصولات دانش بنیان

کالاهای دانش بنیان در حال حاضر نقش مهمی در رشد اقتصادی کشورها دارد به شکلی کـه سـهم آنهـا در تولیـدات صـنعتی دنیا رو به افزایش می باشد. ویژگی مهم این محصولات که به عنوان موج تازه رشد صنعتی از آن ها یاد می گردد، بـالا بودن سهم تحقیق و توسعه یا دانش نیروی انسـانی در ساخت این محصولات و خدمات می باشد.

با انواع شرکت های دانش بنیان بیشتر آشنا شوید:

شرکت های دانش بنیان براساس حجم کاری، سابقه و سطح فعالیت خود به چند دسته تقسیم می شوند که در پایین به طور کامل ذکر شده است:

  • شرکت‌ دانش بنیان سازنده محصولات/خدمات دانش بنیان
  • شرکت‌ های دانش بنیان نوپا
  • شرکت‌ های صنعتی دارای فعالیت دانش بنیان

کلام آخر:

اینگونه شرکت ها به علت ذات نوآورانه خود احتیاج به یـک بدنـه چابـک، منعطـف و بـا حداقل دیوان سالاری و سرعت عمل بالا می باشند. پس در تعریف موسسات دانش بنیان بر حسب شرایط موجود کشور می بایست به شکل اصولی از مزیت های بخش خصوصی در توسـعه فـن ‌آفرینـی دانش بنیان بهره گیری کرد. از آن جـا کـه در کشور، زنجیـره پـژوهش تـا تولیـد، تجـاری سـازی اصلی ترین حلقه مفقوده در رشد فنـاوری کشـور می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *